Sony har nu bekräftat att den maximala upplösningen för strömning av spel via deras tjänst Playstation Now kommer att ökas. En ökning som kommer att rulla ut i flera regioner under de kommande veckorna.

Sonys tjänst för spelströmning kallad Playstation Now har fram till nu haft en maximal upplösning på de spel som strömmas på 720p. Sony har nu tagit till Twitter för att bekräfta att denna nu kommer att ökas under de kommande veckorna. Den nya maximala upplösningen kommer inom kort att landa på 1 080p.

I sin tweet nämner Sony att stödet för ”1 080p kapabla spel” kommer att börja implementeras redan denna vecka. Sedan kommer det under de kommande veckorna att bli tillgänglig i Europa, USA, Kanada och Japan. Däremot nämns det ingenting om vad just ”1 080p kapabla spel” är för något eller vilka speltitlar det faktiskt rör sig om.

Denna uppgradering lägger Playstation Now på samma nivå sett till upplösning som Amazon Luna. Även Microsoft håller på och testar 1 080p-upplösning hos sin tjänst xCloud. Google fortsätter dock hålla ledningen genom att erbjuda 4K-upplösning till användare av Google Stadia.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid