Sonys egna onlinebaserade butik Playstation Direct finns i dagsläget endast tillgänglig i USA. Dock pekar en ny jobbannons på att företaget planerar att utöka dess räckvidd till Europa.

Sony har inte bara Playstation Now, den butik tillgänglig genom Playstation-enheter menad för att ge smidigare tillgång till mjukvara. Sedan förra året finns även ”Playstation Direct”, en onlinebaserad butik för både mjukvara och hårdvara.

Nu pekar en ny jobbannons på att onlinebutiken som endast finns tillgänglig för den som bor i USA även kommer till Europa. Jobbannonsen menar att Sonys mål är att bygga vidare på en lyckade lanseringen av deras direkt-till-konsument-butik. Detta genom att lansera den i Europa och öka sin räckvidd bortom USA.

Playstation Direct är som tidigare nämnt en butik där Sony handlar direkt med konsumenter. Något som innebär att de flesta mellanhänder försvinner. Detta kan komma att leda till sänkta priser på hårdvara och fysiska kopior av speltitlar. Det är dock något som tiden kommer få visa.

Jobbannonsen ger ingen ordentlig indikator på när vi kan komma att se denna onlinebutik lanseras i Europa. Dock visar det att Sony har stort förtroende för denna form av onlinebaserad försäljning och vikten hos Playstation-märket.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid