En knapp vecka efter att spelkonsolens lansering blev Playstation Classics försvarslinje bruten med vad som sägs vara en relativt simpel process och konsolen ska nu vara öppen för utökning av det inbyggda spelbiblioteket.

Sony är det senaste företaget att haka på trenden med nylanseringar av klassiska spelkonsoler i miniformat. Tillverkaren lanserade den 3 december en nyversion av sin klassiska spelkonsol Playstation kallad Playstation Classic.

Redan innan minikonsolen lanserades möttes den av en hel del negativ kritik. Detta då flera anmärkningsvärda spelserier som till exempel Crash Bandicoot och Spyro saknas från konsolens inbyggda spelbibliotek.

Nu har två hackare som går under namnet madmonkey1907 och Yifan Lu lyckats ta sig förbi minikonsolens till synes enkla kryptering. Enligt en Ars Technica ska detta öppna upp konsolen för att kunna spela icke-inkluderade spel via ett USB-minne. Dock går det endast att ladda in ett spel i taget från USB-minnet och processen med att ta sig förbi konsolens kryptering måste genomföras med varje speltitel.

Hackarna menar att det som behövdes för att avkryptera konsolens försvar hade lämnats på själva konsolen av Sony. Detta tillsammans med att konsolen inte har någon onlineegenskap och ingen möjlighet att kontrollera vad för mjukvara som för närvarande körs lämnar den mer eller mindre vidöppen för manipulering.

Värt att ha i åtanke är dock att processen för att få icke-inkluderade speltitlar att köras på konsolen inte har finpolerats och risken för att förvandla konsolen till en oanvändbar plastklump fortfarande är överhängande. Sen är det hela grejen med piratkopiering av spelen, något som är allt annat än lagligt.

Klart står dock att Sony inte verkar ha lagt att för mycket energi på att skydda sin nya konsol från användare som känner för att ta sig friheter.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid