En ny patentansökan från Sony tyder på att företaget planerar att sjösätta en digital assistent som ska hjälpa Playstation-användare under deras spelsessioner om hjälp skulle behövas.

Det ser ut som att Sony kan komma att haka på Microsoft när det kommer till att implementera stöd för digitala assistenter i spelkonsoler. Microsoft har tidigare bekräftat att deras spelkonsol Xbox One ska få stöd för röstkommandon genom Google Assistant, Amazon Alexa och även Microsofts egen assistent Cortana. Enligt en ny patentansökan ser Sony ut att vara inne på samma spår, men ändå inte.

Medans Microsoft satsar på implementation av existerande röstassistenter pekar Sonys patentansökan på att det är en helt ny assistent kreativt kallad ”Playstation Assist” som just nu är under utveckling.

Daniel Ahmad som rapporterat om Sonys patentansökan via Twitter nämner hur assistenten till exempel ska kunna användas av spelare för att hitta närliggande föremål i spelvärlden. Till exempel ska spelare kunna fråga efter föremål som ökar spelarkaraktärens hälsa och assistenten markerar sedan närmsta sådana objekt på spelarens karta.

Patentansökan som kan hittas via Patentscope nämner att det är artificiell intelligens (AI) som även hos denna assistent står för kunskapsbasen. Ansökan nämner även hur spelare kommer att kunna använda sig av både text, ljud och video för att be assistenten om hjälp. Huruvida alla tre metoder faktiskt kommer att implementeras eller om det helt enkelt är Sony som täcker alla baser återstår att se.

Det återstår att se när denna Playstation Assist kan tänkas lanseras. Patentansökningar är aldrig en faktisk bekräftelse på att någonting kommer att hitta sin väg till konsumenter i slutändan. I dagsläget är det även oklart om denna assistent kan komma att hitta sin väg till Sonys nuvarande spelkonsol Playstation 4 eller om det blir en exklusiv funktion hos kommande Playstation 5.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid