Det ser ut att kunna bli sparsmakat med lagringsutrymme för Playstation 5-användare när det kommer till speltitlar utvecklade för den nya generationen. Dessa nya speltitlar ser nämligen ut att endast vara möjliga att installeras på den interna SSD-enheten och inte på någon extern USB-enhet.

Sony har haft mycket gott att säga om den snabba lagringsenheten och de korta laddningstiderna hos den kommande spelkonsolen Playstation 5. Denna kommer dock inte att ha mer än cirka 670 gigabyte utrymme tillgängligt för installation av speltitlar. Vid lanseringen av spelkonsolen kommer det inte heller vara möjligt för användare att byta ut enheten mot en annan med större lagringskapacitet. Denna möjlighet kommer att implementeras i en uppdatering efter lansering.

Fram till att denna uppdatering blir tillgänglig kan det komma att bli snålt med Playstation 5-spel som kan vara installerade på den kommande konsolen på en och samma gång. Enligt användare som verkar ha fått sina konsoler innan det officiella lanseringsdatumet verkar det omöjligt att installera PS5-spel på externa enheter.

Enligt ovanstående bild som sägs komma från en meny inuti operativsystemet för Sonys kommande konsol verkar det endast vara möjligt för Playstation 4-spel att installeras extern. Menyn förklarar hur användare kan installera speltitlar från den föregående generationen på en extern lagringsenhet för att frigöra internt lagringsutrymme på konsolen. Däremot nämns ingenting angående en möjlighet att installera speltitlar för den nya generationen på en extern enhet.

Det är till synes även omöjligt att låta externa lagringsenheter agera förråd för installationsfiler för Playstation 5-spel. Således ser dessa ut att endast vara till för äldre speltitlar och annan media. Något som kan innebära att användare av den kommande konsolen får vara något strategiska när det kommer till att välja vilka spel som installeras. I alla fall till dess att uppdateringen som låter användare byta ut den interna NVMe-enheten i konsolen blir tillgänglig.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid