Sony har nu bekräftat ett Playstation 5-fokuserat evenemang som går av stapeln i veckan och Nvidia har bekräftat det officiella lanseringsdatumet för grafikkortsmodellen Geforce RTX 3070.

Sony kommer förhoppningsvis ge oss den sista informationen kring spelkonsolen Playstation 5 under ett evenemang som ska hållas under veckan. På tal om kommande hårdvara har vi även fått ett bestämt lanseringsdatum för Nvidias Ampere-baserade grafikkort Geforce RTX 3070.

 

PS5

Sony håller Playstation-event

Microsoft blev mer eller mindre tvungna att släppa lanseringsdatum och prislapp för spelkonsolen Xbox Series S samt dess syskon Series X under förra veckan. Nu ser det ut som att även Sony kommer att göra detsamma för Playstation 5 genom ett event som ska hållas den 16 september.

Läs mer hos NotebookCheck.

 

Geforce RTX 3070 har fått lanseringsdatum

När Nvidia avtäckte sin Ampere-baserade Geforce RTX 30-serie var det endast modellerna RTX 3080 och RTX 3090 som fick specificerade lanseringsdatum. Nu har dock den tredje avtäckta modellen RTX 3070 som tidigare hade sitt lanseringsfönster listat som ”oktober” fått ett exakt datum. Den 15 oktober får vi se enheten landa på butikshyllorna.

Läs mer hos OC3D.

 

Telenor lanserar 5G i oktober

I mobilvärlden blev Telenor den sista stora operatören i Sverige att bekräfta sitt kommande 5G-nät. Lanseringen sker i slutet av oktober och blir då tillgänglig för alla abonnenter med obegränsade abonnemang. Telenor berättar dessutom att de planerar att bygga ut sitt 5G-nät snabbt och ha täckning för 99 procent av den svenska befolkningen år 2023.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid