Sonys Playstation 5-event har nu hållits och vi blev bjudna på en uppsjö av videos från kommande spel som Final Fantasy XVI, SpiderMan: Miles Morales och Resident Evil: The Village. Vi fick även ta del av spelkonsolens officiella lanseringsdatum.

Det var ett tag sedan Microsoft valde att avtäcka de fullständiga specifikationerna för Xbox Series X. Kort därpå följde Sony samma väg och avtäckte specifikationerna för Playstation 5. Några månader efter det fick vi lanseringsdatum och prislappar för Xbox Series X och Series S bekräftade. Nu har det blivit dags för Sony att ännu en gång följa i samma fotspår.

Under sitt livestreamade event visade Sony och deras partnerstudios upp en rad videos för kommande speltitlar till Playstation 5. Bland annat fick vi den första titten på Final Fantasy XVI. Vi fick se flera minuter av SpiderMan: Miles Morales, även Resident Evil: Village, Deathloop och Devil May Cry visades upp.

Sony visade upp en rad andra spel och visar att Playstation 5 kommer att ha en slagkraftig nya spel vid lansering och kort efter det. Även Playstation Collection, en samling Playstation 4-spel som nu blivit kompatibla med Playstation 5 visades upp. Samtliga videos och trailers Sony delade med sig utav finns nu att se via företagets Youtube-kanal.

Pris och tillgänglighet för Playstation 5

Det som de allra flesta har väntat på blev även bekräftat: När Playstation 5 kommer att lanseras och vad dess prislapp blir.

Sony prissätter sin kommande spelkonsol identiskt med Microsofts Xbox Series X. 499 dollar blir prislappen för den variant av Playstation 5 som utrustas med en optisk läsare. Den variant som skippar fysisk media helt och hållet kommer med en lägre prislapp på 399 dollar.

Sett till lanseringsdatum är det den 12 november som gäller. Dock är detta endast för USA, Japan Kanada, Mexiko, Australien, Nya Zeeland och Sydkorea. Resten av världen får vänta till 19 november.

Sony må lansera sin spelkonsol något senare än Microsoft. Xbox Series X och Series S kommer båda lanseras globalt den 10 november. Sony har dock lyckats matcha Microsofts prislapp för den dyrare konsolen. Något som kan båda för ett rejält konsolkrig under julhandeln.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Se där 😉

Priset var ju OK, speciellt med tanke på vad som döljs under skalet.