Playstation 4 Pro vill sudda ut gränsen mellan konsolgenerationer. Men hur bra ser är egentligen konsolens oäkta 4k-upplösning?

Sony och Microsoft vill båda köpa sig lite tid tills företagen kommer med nästa konsolgeneration. Detta görs genom att lansera uppdaterade versioner av deras nuvarande generation konsoler.

Playstation 4 Pro kommer med teknologi som tar spelens 1080p-upplösning och använder någon form av svartmagi för att få denna till en sorts oäkta 4k-upplösning. Släng in lite High Dynamic Range (HRD) stöd i spelen och du har sedan en ruskigt snygg grafikupplevelse på konsol.

playstation-4-pro

Hur stor skillnad gör Playstation 4 Pro?

Även om konsolen inte spelar spelen i sann 4k-upplösning så går det ändå att se skillnader. Mycket färre oskarpa linjer och mer detaljrikedom går klart att se.

Sedan om det är värt för nuvarande Playstation 4-ägare att uppgradera till den uppdaterade versionen är diskutabelt. Den äldre konsolen ska ha fått stöd för HDR genom en mjukvaruuppdatering. Playstation 4 Pro må dock vara ett trevligare val för spelare med 4k-monitorer eller för Playstation VR sugna.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Fast den där idioten visade ju sin 4k video i 1080p – ganska meningslöst.