Vi har tidigare rapporterat om det pågående formatkriget kring HD-media (High Definition) och Sony som är ett av de största företagen i BDF (Blu-ray Disc Founders) har nu gjort ännu ett försök att vinna marknadsandelar för Blu-ray tekniken.
Under en BDF presskonferens avslöjade Sony att man kommer använda Blu-ray teknik i sin kommande spelkonsol, PlayStation 3. Inget oväntat beslut men trots allt har inget varit officiellt sedan tidigare.
PlayStation 3 kommer att använda sig av BD-ROMs (endast läsbara Blu-ray skivor) och de slutgiltiga specifikationerna för BD-ROM ska släppas den 30 september.


Det ser även ut som att BDF kommer börja marknadsföra Blu-ray spelare under slutet av året i större skala. Då är det dock enbart spelare utan inspelningsförmåga så det ska bli intressant att se vad för material som finns tillgängligt på BD-ROM vid detta tillfälle.


Mer ingående information om PlayStation 3 kommer dyka upp under ett lanserings event i Japan den 31 mars 2005 och konsolen kommer även visas upp på E3-mässan samma år.
Hur mycket detta offentliggörande påverkar formatkriget mellan Blu-ray och HD-DVD återstår att se, men det kan vara ett stort steg i rätt riktning för Sony och dess partners i BDF.


Källa: Gamespot.com 

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid