Small preview image

PlayStation 3 har legat efter i försäljningsstatistiken jämfört med sina två konkurrenter Xbox 360 och Nintendo Wii. Wii mer eller mindre exploderade direkt och tog marknaden med storm när det lanserades och har sålt bättre än PS3 och Xbox 360 med stora marginaler sedan dess. PlayStation 3 å andra sidan, har varit, precis som sin företrädare PlayStation 2, varit lite seg i starten. Xbox 360 har funnits på marknaden ett år längre än sina konkurrenter, men försäljningen har hållt i sig bra under lång tid. Man var också före PlayStation 3 fram till i januari detta år.



Någonstans i början på det nya året gick PlayStation 3 försäljningenssiffrorna ifatt och förbi dem för Xbox 360 (detta enligt data från VGChartz). Sedan dess har faktiskt PlayStation 3 varit den mest populära av dem två. Man ligger fortfarande långt efter Wii och när sommaren nu börjar närma sig förväntar vi oss inga större förändringar på den fronten. Nintendo lanserade nyligen ett par tunga titlar och Sony har själv flera egna titlar för att förbättra försäljningen med, men positionerna på marknaden väntas inte förändras.


Microsoft lägret sägs vara ganska lungt dock, man känner att man har skapat sig en solid användarkrets och att försäljningen ska fortsätta vara stark. Rykten säger även att en ny version av Xbox 360 är på väg. En svalare och optimerad modell som ska vara ännu billigare att tillverka.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid