Small preview imagePlayStation 3 är Sonys kommande spelkonsol som väntas bli en tuff utmanare för Microsofts nuvarande Xbox 360 konsol. Men vad PS3 har gemensamt med filmen Minority Report är kanske mindre oklart, de senaste ryktena säger i alla fall att det verkar finnas en koppling mellan dessa två. Vi har tidigare rapporterat om en teknik som skulle göra det möjligt att skapa transparenta OLED-displayer, precis som i Minority Report, men denna gången handlar det om det navigeringssystem man använder sig av. Sony har ett samarbete med det israeliska företaget Prime Sense som ska förfoga över en patenterad teknik som ska göra det möjligt att genom en videosensor låta användare arbeta i en virituell 3D-värld. Kort och gott ska man kunna styra funktioner i spelkonsolen genom handrörelser precis som att gränssnittet svävade i luften, likt man gör i Minority Report.

”In conclusion, we have a very reliable source that claims Sony will have a PS3 peripheral which will recognize a user and his entire environment as well as his movements and will incorporate them into useful, in-console actions. The applications of this tech to gaming are obvious and if this story is proved right, Sony may yet manage to steal Nintendo’s thunder in this generation of the console wars.”


Det handlar än så länge bara om rykten men om uppgifterna skulle stämma verkar det onekligen som att Sony har lite intressanta saker på gång. Men samtidigt låter det som en ganska invecklad teknik så man ska nog inte ta dessa inofficiella uppgifter på allt för stort allvar ännu. Men man kan läsa mer om tekniken på MegaGames.com.

Annons

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid