Omåttligt populära Playerunknown’s Battlegrounds följer upp det efterlängtade förstapersons-läget med bättre stöd för flerkärniga processorer.

Playerunknown’s Battlegrounds, även mer känt som PUBG, har slagit rekord efter rekord. Spelet som fortfarande är Early Access på Steam har sålts i miljontals exemplar och slåss konsekvent om att vara ett av de mest spelade spelen på Steam och Twitch. I spelets tjigoende veckouppdatering aktiverar utvecklarna Bluehole det efterlängtade förstapersonsläget även för squads men gör även prestandaoptimeringar. Denna gång är det prestandaoptimeringar för system med mångkärniga processorer. Mer specifikt de processorer som har 6 eller fler kärnor. Något som i synnerhet lär glädja AMD och Ryzen-användare där både Ryzen 5 och Ryzen 7-serierna av processorer kommer med upp till 6 eller 8 CPU-kärnor och dubbelt så många trådar. Optimeringarna ska även göra förbättringar i Intel-baserade system med 6 eller fler CPU-kärnor.

Oklart hur stora prestandaförbättringar

Medan Bluehole inte detaljerar vilka optimaringar man gjort och potentiella prestandaökningar är det givetvis goda nyheter för många spelare. PUBG är trots stora framsteg långt ifrån väloptimerat och den vackra Unreal 4-motorn kan ge realistisk grafik men tar också mycket beräkningskraft. Särskilt processorkraft är något som ofta går åt i spelet varpå optimeringar för flerkärniga processorer kan ge märkbar effekt för flera spelare.

Uppdateringen av PUBG ska redan rullats ut på Steam under dagen och de fullständiga uppdateringsdetaljerna finns här nedan:

Early Access Week 20 Update Patch notes
Bättre prestanda med 6+ kärnig CPU
Har du märkt prestandaförbättringar efter senaste PUBG-uppdateringen?

Lägsta pris på Prisjakt.se

KÄLLASteam Community
DELA

Leave a Reply

Var först med att kommentera!

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid