Piratpartiets ledare Rick Falkvinge skrev idag på Piratpartiets forum om en mycket störande ”julklapp” som de fått. Ett dokument som från en anonym avsändare ska vara en del av de informationspaket Wikileaks kommit över. Innehållet i informationen tyder på att USA inte bara haft ett finger med i spelet i jakt på fildelare i Sverige, men har närmast styrt hela skutan själva.

Rick Falkvinge har författat ett eget inlägg i partiets forum som lyder: ”Det kom en julklapp”. I det långa och omfattande inlägget har Falkvinge gått igenom uppgifter i det dokument som skickats till honom där man ser vad som kan tolkas som konkreta bevis på att USAs regering ligger bakom bland annat IPRED-lagen, jakten på The Pirate Bay – mer eller mindre hela fildelarcirkusen.

”Piratpartiet hade rätt i precis allt. Jakten på vanliga Svensson som delar musik och film med varandra har legat bakom den största nedmonteringen av medborgarrätter i modern tid, och amerikanska intressen har legat bakom allting.” skriver Rick Falkvinge i sitt inlägg.

Vi är förmodligen inte de sista att säga att detta låter tråkigt, konstigt och minst sagt vansinnigt. Men samtidigt pekar mycket på att uppgifterna är äkta och faktiskt stämmer. Mycket av den smutskastning som framkommit i målet mot bland annat Pirate Bay, WikiLeaks med flera har visat sig komma från USAs propagandamaskin. I sammanhanget borde Rick falkvinges inlägg vara en lättnad för många som ropat sig hesa med samma budskap tidigare.

Avslutningsvis kan man inte se Rick Falkvinges inlägg som ren fakta eller bevis – man bör själv läsa igenom detta för att bilda sig en egen uppfattning. Men onekligen verkar USAs inflytande på den svenska regeringen sträcka sig längre och bredare än ”bara” de tidigare fall vi sett rapporter om.

Mer läsning finns på Piratpartiets forum.
Rapportage från SVT där andra uppgifter i detta dokument publicerats.

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Jacob HugossonTempelflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jacob Hugosson
Medlem

Detta visste väl dom flesta om redan? Bolagen i USA betalar nog sina lobbyister väl för att få sin sak hörd…

flopper
Medlem
flopper

den amerikanska drömmen får sig sina törnar.

men vi ser liknande saker med vår egen Håkan Lans mannen som uppfann musen samt färgskärmen samt navigeringssystemet för flygplan som är världsledande men amerikanska intressen bromsar honom då deras system kostar skjortan men Håkans kostar i princip inget.
Hans system används idag i sjöfarten över hela världen.

alternativ till skivbolagen/filmbolagen borde snart komma.
Om de nu släpps fram.

Tempel
Medlem
Tempel

Det intressanta är hur mycket gammelmedia kommer jaga berörda politiker och tjänstemän. Det finns ju en hel del som är namngivna. Hoppas PP gör ett bra jobb i EU med materialet. För går EU ihop mot US så kan dom hota bäst sjutton dom vill. Står dom ensamma helt plötsligt så är livet inte så kul och med tanke på att Kina håller på att köpa upp det där landet så kan kraschen komma snabbt.

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”flopper”]den amerikanska drömmen får sig sina törnar. men vi ser liknande saker med vår egen Håkan Lans mannen som uppfann musen samt färgskärmen samt navigeringssystemet för flygplan som är världsledande men amerikanska intressen bromsar honom då deras system kostar skjortan men Håkans kostar i princip inget.Hans system används idag i sjöfarten över hela världen. alternativ till skivbolagen/filmbolagen borde snart komma.Om de nu släpps fram.[/quote]Skivbolagen och filmbolagen är bara helt enkelt – efterblivna. Dom vägrar inse att det finns nya medium att sälja på så som Spotify eller andra online tjänster. De vill prompt tvinga på oss att gå till… Läs hela »