En ny rapport menar att piratkopiering efter ett par års minskad användning är på väg att få ett redigt uppsving. Anledningen sägs vara det stadigt ökande antalet tillgängliga streamingtjänster.

Piratkopiering ska enligt en ny rapport vara på väg att få sig ett redigt uppsving. Efter ett par år av minskande fildelning av upphovsrättsskyddade filmer och TV-serier ska denna trend nu vara på väg att brytas.

Anledningen ska enligt en rapport från Sandvine våra så simpel som att det helt enkelt finns för många streamingtjänster.

När Netflix började få ett ordentligt globalt fotfäste för några år sedan syntes det på piratkopieringssiffrorna att konsumenter är villiga att betala för media om priset är rätt. Däremot hävdar denna rapport att då allt fler företag och mediabolag skapar egna streamingtjänster så blir innehållet utspritt bakom för många prenumerationer.

Cam Cullen från Sandvine, företaget bakom rapporten, menar även att exklusivt innehåll som endast är tillgänglig via en specifik tjänst är boven i dramat.

Netflix, Amazon, HBO och Hulu är bara ett fåtal av alla streamingtjänster runtom i världen. Då många företag som håller i dessa tjänster även producerar eget innehåll blir den filmen eller serien oftast låst bakom prenumerationsavgifter för just det företagets tjänst. Till exempel Game of Thrones hos HBO eller House of Cards hos Netflix. Även Disney planerar att lansera sin egen tjänst och är således i processen att plocka bort sitt innehåll från sina blivande konkurrenters plattformer.

Cullen nämner också hur den globala distributionen väger tungt i piratkopieringens ökande popularitet. Trots att Netflix är omåttligt populärt har tjänsten fortfarande ett mycket större utbud av filmer och serier i USA jämfört med andra delar av världen. HBO segmenterar tillgängligheten av nya Game of Thrones-avsnitt efter tidszoner. Något som även det sägs få allt fler tittare att vända sig till illegal fildelning.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
XelfeirJackbobpege63Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

När det gäller regionslåsning från Netflix, HBO med flera så löses det enkelt med VPN tjänster. Hoppa helt enkelt över till en server i det land/region du vill titta på innehåll från. Enkelt och lagligt

pege63
Medlem
pege63

Det är samma BS som man alltid kört med

Jackbob
Medlem
Jackbob

Föga förvånande. Massor med tjänster, sämst utbud, sämst bildkvalitét och sämst layout på tjänsterna.

Att filmföretagen fortfarande gnäller som barnrumpor över fildelning är patetiskt i mina ögon. Vill dom få ett slut på det så finns det enkla lösningar bara filmföretagen samsas om en tjänst. Folk tycker helt enkelt inte att det är värt att ha 5 tjänster där du FORTFARANDE har ett högst mediokert utbud.

Xelfeir
Gäst
Xelfeir

Störtlöjligt. Köpte nyss en cdbox med Beatles samlade verk för 2000:-…dom som snackar att folk kopierar, snackar inte om mig iallafall. Visst så laddar folk ner, men det är vår tids problem, den som har en produkt att sälja, säljer ofta enbart det dom stora företagen inte har lyckats med…spotify är ett bra exempel, o netflix..fatta hur dessa buena vista, disney, paramount o liknande har varit så oerhört långsamma till förändring. Sätter min tilltro till nya företag , dom gamla har bevisligen inte fattat någonting sedan .avi och .mp3 tillkommit.