Ett fenomen på internet som tyvärr inte är så ovanligt (fråga vem som helst som driver en något sånär respekterad site) är att man snor hela artiklar. Vi har sett hur andra sidor råkat ut för det och vi har även själva vid ett flertal tillfällen blivit offer för stöld på detta sätt.

Idag stötte jag, via Neowin, på en site som enbart specialiserat sig på att stjäla andra sidors material. På denna sida kan man hitta artiklar som skrivits av Anandtech, Toms Hardware och The INQ med flera.
Sådana här stölder går oftast till som så att tjuven laddar ner allt material och sedan bearbetar om det så att dess layout stämmer överens med sidan det ska publiceras på, i övrigt är materialet identisk med originalet.

Bläddra runt lite själva här på Tech Tomorrow och se om ni hittar något underligt. Det räcker tex. att läsa den första raden av denna artikel för att förstå att något inte står rätt till.

Om ni hittar siter som stjäl material från NH, eller någon annan för den delen, är ni varmt välkommna att höra av er till oss på redaktionen.

Uppdatering: jag rotade runt lite i Tech Tomorroms minst sagt minimalistiska forum och hittade en länk till Tech Salon som verkar vara en näst intill identisk mirror av Tech Tomorrow.

Uppdatering 2: vi har nu fått ett svar från Tech Tomorrow. Enligt dem är det hela ett missförstånd och siten var enbart tänkt som en uppvisning av deras kunnande vad det gällde att skapa en site. Svaret i sin helhet finner i i forumstråden.

Vi har frågat Tech Tomorrow om de vill kommentera situationen men har hittills inte fått något svar.

  • Kommentera i forumet
    Annons
  • Leave a Reply

    Please Login to comment
      Subscribe  
    Notifiera vid