Small preview image

Att dubbla processorkärnor kan förbättra prestandan avsevärt i applikationer som är kodade för flertrådsexkevering är ingen hemlighet. Adobe Photoshop har länge varit optimerat för flera processorkärnor men även om det välkända programmet kan få bättre prestanda med flera processorkärnor inblandade betyder inte detta nödvändigtvis att Adobe är helt lyriska över processortillverkarnas satsning på flera processorkärnor. Man ser nämligen andra brister och flaskhalsar i form av minnesbandbredd, något man nu säger behöver öka i samma takt som antalet processorkärnor ökar. Detta är något som AMD är lite bättre på med sin processorarkitektur men samtidigt hävdar Russel Williams, en av utvecklarna av Photoshop, att detta inte behöver betyda att AMD har en stor fördel i deras bildrederingsmjukvara.



Intel systems ”don’t necessarily” add memory bandwidth as they add more cores, and although AMD systems do add memory bandwidth with new processors, it can be difficult ensuring that the right data is stored in the memory next to the right processor, he said.


Det är ganska intressanta uttalande som visar att även om multicore-processorer har flera fördelar så är de långt ifrån lösningen på alla prestandaflaskhalsar du hittar i ditt system.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid