Small preview image

Solid State Drive tillverkaren och innovatören PhotoFast har nu lanserat sin första SSD-enhet i 3,5-tums format. Man kan fråga sig om det skulle vara något speciellt med denna enhet förutom den fysiska storleken och så är helt klart fallet. PhotoFast G-Monster 3.5 RAID5 WorkStation Edition är något riktigt i hästväg. Enheten har först och främst läs och skrivhastigheter på 270MB/s, vilket är så högt man kan komma med dagens SATA II gränssnitt.



Detta backas upp av en lagringskapacitet på upp till hela 2TB. För att nå dessa specifikationer använder sig G-Monster enheten av en intern RAID-konfiguration men inte enbart för prestanda utan även för säkerhet.


Med en intern RAID 5 kontroller ser enheten ut som vilken hårddisk som helst i operativsystemet, men i själva verket får man både extra prestanda och datasäkerhet genom RAID 5-funktionaliteten.



PhotoFast är ganska tystlåtna var gäller prissättningen på sin nya enhet och om inte namnet avslöjar att denna SSD inte är för vanliga konsumenter lär nog prislappen göra det.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid