Lagringstillverkaren PhotoFast har planer på att avsluta året med en knall. Man har flera nya SSD-lösningar på väg och en av dem är PhotoFast PowerDrive-LSI, en PCIe-baserad lagringsenhet med fyra SSD-kontroller, 512MB DDR2-cache och en skrivhastighet på upp till hela 1 500 MB/s.

PhotoFast PowerDrive-LSI kopplas in i datorn genom en PCI Express x8 port för att ge tillräckligt med bandbredd när de fyra RAID-kopplade SSD-kontrollerna piskar upp prestandan till över 1,5 GB/s i datahastighet.

Power Drive-LSI ses kanske knappast som en vanlig konsumentlösning för de flesta men PhotoFast marknadsför sin SSD-enhet som en ”Gaming SSD”. Mycket mer om detta kan vi väl inte säga än att lagringslösningen knappast lär sätta några käppar i hjulet när man jagar sina sista bildrutor i Crysis. SSD-enheten är givetvis bootbar och stödjer PCI Express 2.0.

Med fyra SSD-kontroller, sammankopplade med en 800 MHz LSISAS2108 RAID-processorkrets, får PowerDrive-LSI inte bara mäktig prestanda utan även hög lagringskapacitet. 240GB hittar vi på instegsmodellen, men enheten skeppas även med 480GB resp. 960GB. Enheten mäktar med en läshastighet på 1 400 MB/s samt en skrivhastighet på 1 500 MB/s, detta med vanliga MLC NAND-flashkretsar.

Hur många gamers som har råd med denna SSD-enhet kan vi svara på i oktober när enheten väntas dyka upp på butikshyllorna.

powerdrive-main

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Krux
Krux
13 Årtal sedan

Honom vill jag ha.

mattan
mattan
13 Årtal sedan

Hmm, kan det funka att köra RAID med 2st? 😆