PhotoFast tillverkar inte bara häftiga lagringslösningar man är även en tredjepartstillverkare för Apple-tillbehör. När nu Apple slutligen släppt lös sin surfplatta iPad i Sverige har PhotoFast även börjat skeppa sin iPADock på den svenska marknaden, en dockningsstation som förutom en iPad även rymmer iPhones och iPods – samtidigt.

PhotoFast iPADock är en så kallad dockningsstation som helt enkelt används för att ladda och koppla din iPad eller andra mobila Apple-produkter till en dator. På detta sätt har man ett ställ för sin surfplatta som både håller batteriet välfyllt och synkroniserar data från en ansluten dator.

PhotoFast har satsat på bred funktionalitet med sin iPADock och faktum är att dockningsstationen har plats för inte mindre än sex stycken Dock Connectors, något som skulle kunna användas för att koppla in hela sex separata iPods. Ett mer troligt scenario som PhotoFast visar i sina produktbilder är en iPad, iPhone och iPod Touch. Alla får alltså plats i dockan och tre enheter kan samtidigt anslutas till en ensam dator över en ensam USB-kabel.

ipadock1 ipadock2

Baktill hittar man även en minneskortsläsare som stödjer SD, Compact Flash, Memory Stick Duo Pro och en mängd andra format. Samtidigt finns det fyra separata USB 2.0-utgångar som kan användas för att ladda andra enheter oavsett om det är en Apple-produkt eller inte. För dem datorer som inte kan ge tillräckligt med ström över USB-porten för att ladda iPad (exempelvis Apples Mac) finns även en nätdel som kopplas in i bakkant på dockningsstationen. Prislappen ligger på runt 1 000 kronor inklusive moms och har nyligen dykt upp i flera svenska webbutiker.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid