En ny UHD-upplöst bildskärm är på väg till marknaden. Med många imponerande specifikationer har Philips nya bildskärm potential att bli en stark konkurrent på marknaden. Den nya modellen introduceras som ett syskon till företagets prisade men relativt billiga 40 tumsmodell och kan förhoppningsvis bli en av marknadens billigare UHD-skärm.

UHD-standarden blir allt vanligare i datorvärlden och konkurrensen har börjat bli riktigt hård. Philips, som ägs av kinesiska TPV, tror att de kan konkurrera i en av marknadens tuffaste segment: 32 tumsklassen. Ett syskon till den hyllade UHD-upplösta 40 tumsskärmen är nu på väg till marknaden. Den stora föregångaren har hållit titeln som Bäst i test i Nordichardwares Svenska bildskärmsguide i mer än ett halvår men kan beskrivas som en gnutta för stor för vissa användare. Därför introduceras nu en 32 tumsversion kallad BDM3275UP.

IPS och HDMI 2.0

Philips BDM3275UP är lik sitt större syskon på många sätt men skiljer sig också på flera. Den nya modellen har visserligen samma upplösning som det större syskonet men har till skillnad från den större modellen stöd för HDMI 2.0-standarden, använder IPS-teknik istället för VA-teknik och kan vinklas och höjas, vilket var omöjligt med 40 tumsmodellen. Utöver det har den nya panelen stöd för 10 bitar och därmed 1,07 miljarder färger istället för 8 bitar och 16,7 miljoner som i 40 tumsversionen. Inte heller den nya modellen har dock stöd för Nvidia G-sync eller AMD Freesync, vilket kan beskrivas som en dealbreaker för vissa.

Philips 40 tumsmodell sticker fortfarande ut på marknaden tack vare sin storlek. Den nya 32 tumsmodellen har flera konkurrenter men har potential att vara lite unik ändå. Philips har inte bekräftat hur mycket den kommande modellen kommer att kosta men 40 tumsmodellen har sålts för runt 7 000 kronor sen dess lansering och om den kommande modellen mindre modellen stannar i samma prisklass kan den ha stor potential att pressa priserna på marknaden, som i dag ligger över 9 000 kronor för liknande specifikationer. Men mycket kan hända på kort tid och Philips har inte bekräftat när den nya modellen kommer att nå butiker.

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid