Small preview image

Som bekant finns det flera olika sorters bredbildsformat, något vi varit inne på i tidigare nyheter och även artiklar. De konsumenter som är mindre insatta i filmvärldens olika standarder och format blir ofta fundersamma när man trots en bredbilds TV (16:9) format får tydliga svarta kanter när man ser på filmer. Anledningen är ganska enkel, de flesta storfilmer produceras i bredare format, vilket också förklarar varför duken på biografer ofta känns mycket bredare. Hittills har det inte dykt upp några TV-apparater för detta ultra bredbildsformat men nu verkar de första modellerna vara på väg.



Tillverkaren Philips har meddelat att man ska lansera sina första bredbilds LCD TVs med 21:9 formatet under våren. Det gör det möjligt för riktiga filmälskare att se sina favorittitlar i äkta 2.39:1 format helt utan några svarta kanter.


Problemet med dessa apparater är att vanlig 16:9 material, för att inte tala om 4:3 material, kommer få sträckas ut ordentligt om man vill täcka hela TVn. Philips Cinema 21:9 modeller är utan tvekan riktade mot de mer krävande hemmabio entusiasterna och med en storlek på 56 tum lär TVn göra ett ganska häftigt intryck.



Källa: TechFresh.net

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid