Philips har gjort sig kända för sin ambilight-teknik för TV-apparater och lanserar nu en 35-tums skärm med Ambiglow med liknande effekt för datorn.

Philips nykomling på skärmmarknaden har det ganska tråkiga och komplicerade produktnamnet Philips 356M6QJAB/11. Bakom detta döljer sig en skärm som mäter 35 tum på diagonalen och lite överraskande använder sig av 16:9 format. Upplösningen är även ganska begränsad på 1 920 x 1 080 pixlar men det återfinns åtminstone stöd för AMD Freesync.

Bland specifikationerna i övrigt hittar vi en panel av IPS-modell med LED-bakbelysning, 1 000:1 i kontrastförhållande, 250 cd/m² ljusstyrka samt en responstid på 5 millisekunder.

Ambiglow inte lika heltäckande som ambilight

Medan de tekniska specifikationerna inte direkt är något att skriva hem om är skärmen unik med sin ambiglow-teknik. Det handlar om RGB-dioder som på baksidan av skärmen ska ge en förhöjd inlevelse genom att måla upp ljuseffekter med samma färger som visas i bilden på din skärm. Till skillnad mot Ambilight på Philips TV-modeller verkar Ambiglow endast reflektera ljuset nedåt på skrivbordet. Förståeligt på ett sätt då många inte har sin datorskärm upp mot en vägg, men samtidigt också en tydlig begränsning mot Philips traditionella Ambilight för TV.

Philips 356M6QJAB/11 är utrustad med anslutningar för 1x D-Sub, 2x HDMI 1.4, samt 1x DisplayPort 1.2. Skärmen har även integrerade stereohögtalare på 5 watt vardera och har skärminställningar för både lägre blåljus och spelupplevelse. I det stora hela är det snarare en skärm för mindre krävande användare som i alla fall verkar visa en större satsning på ”smart” bakbelysning även i skärmsegmentet. Det är ännu oklart vad prislappen för Philips nya skärm landar på.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid