Small preview image

När AMD nyligen presenterade sina första Phenom II-baserade processorer med DDR3-minnesstöd bekräftades det som många redan visste. Den ökade minnesbandbredden ger en fördel i prestanda, men långt ifrån i alla applikationer. En applikation som dock gärna mumsar i sig lite extra minnesbandbredd är 3DMark06 och våra finska överklockningskollegor Sampsa, SF3D och Macci har nu så smått börjat visa vad de nya DDR3-kapabla AMD-processorerna klarar av.



Då Macci numera jobbar hos AMD är det kanske ingen överraskning att teamet plockat på sig några ingenjörsexemplar av de nya Phenom II X4 AM3 processorna och när man så smått började testandet visade det sig att AMDs nya processorer har gott om krut vid rätt förhållande.


Det hittills mest imponerande resultatet är i 3DMark06 där processorn pressades upp i nära nog 6GHz och trots klent överklockade grafikkort kunde dra hem en slutpoäng på hela 34255 poäng. Bara knappt 1000 poäng ifrån världsrekordet som satts med Intels Core i7 965 Extreme Edition processor.



Testsystemet som användes var följande;


AMD Phenom II X4 AM3 engineering sample
Asus M4A79-T Deluxe (790FX + SB750)
2 GB Corsair DDR3-1800
Asus ATI Radeon HD 4870 X2 CrossFireX
Corsair HX1000W + OCZ 600W
Kingpin F1 EE + LN2 cooling
Catalyst 9.1 WHQL (Not FM accepted yet)
Vista Ultimate + SP1



Redan nu till helgen planerar man att testa med ännu bättre processorer och med ordentligt överklockade grafikkort, vilket kanske till och med skulle kunna räcka för att hota världsrekordet. Utöver det snabbare DDR3-minnet hjälpte den betydligt snabbare klockfrekvensen på nordbryggan (4386MHz) till att nå dessa fina resultat. Vi ser fram emot att höra mer om Team Finlands överklockningsbravader under helgen.


Källa: Muropaketti

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments