Phanteks Evolv Shift – Stilrent m-ITX chassi med estetiken hos en skyskrapa

Phanteks har färdigställt Project 217

0

Phanteks Evolv Shift och Evolv Shift X är resultaten av vad som en gång var Project 217 och Project 217S och vi har kikat in dessa på Computex.

Under CES-mässan som hölls tidigare i år så visade Phanteks upp 2 stycken m-ITX chassin som genererade mycket intresse. Dessa var då fortfarande under utveckling och gick under namnen Project 217 och Project 217S, nu har man kommit längre i utvecklingen och på Computex 2017 visade man upp produkterna igen men under namnen Evolv Shift samt Evolv Shift X.

Evolv Shift kan både ligga och stå

Phanteks chassin är fortfarande ämnade för m-ITX system och har designats för att kunna höra hemma i ett datorrum men samtidigt vara stilrena nog för att vara en intressant komponent i vardagsrummet. Båda modellerna kommer med 2 av sina sidopaneler i härdat glas och den interna designen låter användare visa upp sitt moderkort med tillhörande komponenter genom ena fönstret samt grafikkortet i all sin glans genom det andra tack vare en så kallad riser-kabel till grafikkortet.

X-versionen är mer tilltagen än vanliga Shift och är menad för användare som vill ha ett vattenkylt datorsystem. Självklart går det att vattenkyla komponenter i vanliga Evolv Shift, men där kan man inte få plats mer än 2 stycken 120 millimeter (mm) radiatorer. Medans X-modellen har stöd för en 280 mm radiator i fronten samt ytterligare en 120 mm radiator i chassits botten.

Har man båda datorlådorna ståendes så mäter dimensionerna på båda modellerna 170 x 270 mm, dock är X-modellen något högre och mäter 650 mm på höjden jämfört med 480 mm hos vanliga Shift.

Phanteks Evolv Shift och Evolv Shift X förväntas lanseras under slutet på sommaren eller början på hösten. Prislapparna hamnar på 109 dollar för Evolv Shift samt 159 dollar för Evolv Shift X.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

→ Följ NordicHardwares Computex-bevakning bakom kulisserna på Instagram.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid