PewDiePie svarar på ”fabricerade” antisemit-anklagelser

Pewdiepie får stöd från Youtube-kollegor

9

PewDiePie har hamnat i rejält blåsväder och anklagats för att vara antisemit. Efter en tids tystnad ger han nu svar på anklagelserna.

Felix Kjellberg, även känd som PewDiePie är världens populäraste Youtube-profil. Dock har han under den senaste tiden hamnat i en bit av stormiga vatten. Efter anklagelser från flertalet amerikanska nyhetstidningar som hävdar att Felix skulle vara antisemit så har nu Disney-ägda Maker Studios avslutat sitt samarbete med Youtube-stjärnan. Även Youtube har avslöjat att man lagt ner PewDiePies Youtube-serie.

Detta sedan en av Felix Youtube-videos bland annat visat upp två stycken indiska pojkar som håller i en skylt med texten ”Death to all jews”. I videon så klargör Kjellberg hur han genom tjänsten Fiverr betalat de indiska pojkarna för att hålla upp skylten på bild. Detta i ett, enligt Felix utsago, skämtsamt experiment för att se hur långt personer anknutna till tjänsten var beredda att gå för en betalning på 5 dollar.

Efter det så tog Wall Street Journal (WSJ) på sig själva att gå igenom ett stort antal av PewDiePies videos på Youtube för att söka efter fler handlingar som kunde bevisa att Felix är antisemit. Storyn som WSJ sedan publicerade listar 9 händelser under Kjellbergs Youtube-karriär där han säger eller gör saker som kan anses som rasistiska eller jude-fientliga. Det är efter storyn från WSJ som Maker Studios och Youtube sagt upp sina samarbeten med PewDiePie.

Förklarade tanken med skämtvideon på Tumblr

I ett senare inlägg på Tumblr förklarade PewDiePie även ut med att videon med de indiska pojkarna som han hade betalat för att hålla upp skylten med den hatiska texten på var ett experiment. Han förklarar hur han först fick kontakt med pojkarna genom en tjänst som kallas för ”Fiverr”. En tjänst där man kan betala människor runtom i världen en summa pengar för att göra vad man än kan tänka sig vilja se andra människor göra. Om personerna i fråga går med på det självklart.

”I was trying to show how crazy the modern world is, specifically some of the services available online. I picked something that seemed absurd to me—That people on Fiverr would say anything for five dollars, I think it’s important to say something and I want to make one thing clear: I am in no way supporting any kind of hateful attitudes.” – PewDiePie.

Anledningen till experimentet ska enligt Kjellberg varit att han ville försöka visa sina följare hur galen den moderna världen kan vara. Speciellt med tillgången till tjänster så som Fiverr.

PewDiePie får medhåll av Youtube-profiler

I en video kallad ”My Response” som laddades upp under torsdagen den 16 februari går Felix igenom händelserna som inträffat den senaste veckan och förklarar sin sida i det hela.

Han påpekar repeterade gånger i sin video att han aldrig med avsikt försökt att kränka någon eller skapa osämja mellan människor. Han förklarar även hur han kan förstå att det finns personer som kan finna humorn kränkande. Noterbart är också hur han påvisar hur Wall Street Journal och annan media tagit hans videomaterial helt ur kontext för att svartmåla Felix som en antisemt.

I kölvattnet av Felix uthängning har flera stora Youtube-stjärnor gått i god för den svenska youtube-stjärnan. Bland annat Youtube-komikern h3h3productions som själv med judisk bakgrund ser det hela som en svartmålning av Felix fabricerad av stormedia. Hela H3h3productions videosvar ”Is PewDiePie a racist?” finns att se här.

Ger fingret till traditionell media

I den avslutande delen av sin egen svarsvideo så ger PewDiePie en känga till Wall Street Journal. Han säger att tidningen gjorde ett bra försök med den storm som tidningen rörde upp. Men att det också inte är något som kommer att stoppa honom från att göra det han vill. Han menar att traditionell media inte förstår sig på internetstjärnor och att det är ett fenomen som skrämmer de mer konservativa typerna av media.

Även om Kjellberg blivit av med en del av sin stadiga inkomst genom de avslutade samarbetena så har hans konto fortfarande cirka 53 miljoner följare på Youtube. Noterbart är också att Pewdiepies svarsvideo i skrivande stund har fått dryga 1 000 000 likes och knappt 11 000 dislikes, så det råder inget tvivel om vart hans publik ställer sig i frågan. Best online sex games hentaiheroes https://myhentai.org/online-sex-games/6793-hentai-heroes.html Hentai Heroes, gotta catch em all. HentaiHeroes.com is a browser-based hentai RPG that’s all about collecting bitches like Pokémon and fucking them all.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jackbob Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jackbob
Medlem
Jackbob

Det är riktigt patetiskt att se en ”seriös” tidning som WSJ på riktigt gå ut och försöka nazistförklara honom för något som så uppenbart inte alls är bevis på nån nazism. Dom tog till och med delar ur en video som han själv la upp för att göra narr av alla som påstod att han var nazist. Han hade blivit less på alla anklagelser om nazism så han tog på sig en uniform och tittade på en hitlervideo i fullständigt satirsyfte för att visa hur dumt hela scenariot var. Då klippte WSJ ut att han tittade på en hitlervideo i… Läs hela »