Personerna bakom den illegala streamingtjänsten Dreamfilm har nu dömts i Göta hovrätt till att betala skadestånd på sammanlagt fyra miljoner kronor för en av de filmer som var tillgänglig på hemsidan.

Tidigare dömde tingsrätten de fyra personerna som varit den drivande kraften bakom den illegala streamingtjänsten Dreamfilm till att betala skadestånd på 1,3 miljoner kronor samt fängelse.

Domen överklagades och nu har Göta hovrätt valt att höja skadeståndssumman till fyra miljoner kronor, dock har fängelsestraffet sänkts till villkorlig dom. Två av personerna döms även till 80 samt 180 dagsböter.

Filmbolaget SF som står bakom stämningsansökan mot de fyra Dreamfilm-grundarna har krävt skadestånd för endast en av filmerna på hemsidan. Enligt Henrik Pontén från Rättighetsalliansen så är den effektivaste metoden att fokusera på en enda film. Han menar även att detta fall nu har satt en praxis som kommande fall kan följa.

”Vi plockar en film och fokuserar på den. Det är det effektivaste sättet att hantera skadeståndsfrågan” – Henrik Pontén, jurist på Rättighetsalliansen

Swefilmer-grundaren stäms på 24 miljoner kronor av C More

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
lalalandDeeEllSagaxXSwagnemite#yolo420blazeitXxDreamfilm Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Dreamfilm
Gäst

Well this is crazy

xXSwagnemite#yolo420blazeitXx
Gäst
xXSwagnemite#yolo420blazeitXx

get rekt nubs

Saga
Gäst
Saga

Men att lägga ned 13 våldtäktsärenden om dagen är inte ett problem för samhället. Viktigt är att en film inte finns online.. Skönt att veta att det svenska rättsväsendet prioriterar rätt frågor.

Lalander
Medlem
Lalander

Du vet väl att det inte är samma delar av rättsväsendet som hanterar våldtäktsanmälningar respektive stämningar?

lalaland
Gäst
lalaland

Ordbajsare