Varför bära runt på flera enheter som kan kombineras i en? Det tycks vara ZTE:s resonemang kring deras nya mobila bredbandsrouter som visades upp på CES tidigare i år. Routern, som även innehåller både USB-batteri, pekskärm och 1080p-projektor, har nu lanserats via Sprint i USA.

Vissa enheter vet man inte om att man har saknat förrän man ser dem, och det är förmodligen en sådan reaktion ZTE förväntar sig av sin nya Projector Hotspot. Som namnet antyder rör det sig dels om en mobil bredbandsrouter med LTE-stöd, men även om en portabel projektor med full HD-upplösning.

livepro_screen

Som om inte det räckte så fungerar routern som en fristående enhet med sitt eget Android 4.2-operativsystem som kan navigeras med en inbyggd pekskärm på 4 tum. Det innebär att kan spela upp media direkt från routern, antingen strömmat eller lokalt. Vill du ansluta en mobiltelefon för att spela upp media så har routern även ett inbyggt USB-batteri på 5 000 milliamperetimmar.

Den välutrustade enheten har nu lanserats i USA via teleoperatören Sprint, då under namnet Livepro. Det återstår att se om någon svensk operatör kommer ta till sig routern, men då funktionaliteten är en aning nischad vågar vi gissa på att ingen ännu har ställt sig i kö.

Via: Engadget


Relaterade artiklar

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
nussse Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
nussse
Medlem
nussse

Om jag förstod det rätt kan man inte köra den på batteri utan bara ladda enheter från den. Hade varit kalas om man kunnat köra projektorn på batteri. Kalas vid överseglingar till tex Gotland. Film på förseglet hade rockat 🙂