Sedan Microsoft släppte drivrutiner för förra generationens Kinect-kamera har vi fått se en hel del intressanta projekt som drar nytta av tekniken, för allt från enkel rörelsesstyrning till provisoriska pekkänsliga projektorer. Nu meddelar Microsoft att de inom kort även kommer släppa den nya, högupplösta varianten till PC-plattformen.

Med den nya Xbox One-spelkonsolen visade Microsoft upp sin nya Kinect-kamera, som förde med sig uppgradering från VGA-upplösningen i första generationens Kinect till full HD. Däremot använde Xbox One-versionen av nya Kinect en proprietär kontakt som inte gick att ansluta till PC, och Microsoft har inte heller släppt några officella drivrutiner för sin nya rörelsesensor.

kinect_windows_sensor

I ett blogginlägg meddelar nu Microsoft att en Windows-anpassad version av sensorn är på väg, och får namnet Kinect for Windows v2. Själva sensorn är identisk med den till Xbox One, förutom att den använder ett USB 3.0-gränssnitt och inte längre pryds av Xbox-logotypen på framsidan.

kinect_windows_power

Med en ny Kinect-sensor hoppas vi på att få se fler intressanta lösningar snarlika det vi fick se med första versionen, men med högre upplösning och allmänt högre kvalitet. Kinect kan användas för allt från enkel rörelsestyrning till att bygga avancerade 3D-modeller av omgivningen, så mer bandbredd och fler pixlar kan potentiellt leda till väldigt häftiga projekt framöver.

Vi har fortfarande inte fått ta del av ett specifikt lanseringsdatum, men det är nog säkert att anta att vi får se den uppdaterade sensorn på marknaden innan årets slut.


Relaterade artiklar

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments