Steelseries vill bryta trenden med trådlösa möss med för lång responstid för seriöst datorspelande. Företagets nya trådlösa premiummus Sensei utlovar därför 1 millisekund responstid, och levereras med programmerbar RGB-belysning och en laddningsplatta i metall.

Traditionellt kommer trådlösa möss både med för- och nackdelar för spelande. Avsaknaden av kabel ger mer rörelsefrihet, samtidigt som trådlösa sändare tenderar att ha längre responstid än trådade möss. Flera tillverkare, däribland Razer och Logitech, har släppt trådlösa spelmöss med trimmad responstid för spelare, men nu vill Steelseries gå steget längre och erbjuda en trådlös mus med 1 millisekund responstid.

Resultatet heter Steelseries Sensei, en premiummus anpassad för datorspel. Med en polling rate på 1 000 hertz ska musen kunna erbjuda en respons snarlik en trådad mus, och samtidigt erbjuda en upplösning på 50 till 8 200 DPI, klara en inläsning på 150 tum per sekund och en acceleration på 30 G.

steelseries_sensei_software

Musen har åtta programmerbara knappar, och inbyggt finns ett RGB-belysningssystem som kan styras via Steelseries mjukvara. Både musen och dess laddningsstation i metall kan ställas in för att lysa i valfri färg, med ett urval på 16,8 miljoner nyanser. Själva musen har fyra belyssningszoner som kan ställas in i separata färger.

Istället för att använda ett inbyggt minne för att lagra inställningar så använder Sensei ett molnlagringssystem, Steelseries Engine 3 Cloudsync, som ser till att musens inställningar synkroniseras mellan alla användarens datorer.

steelseries_sensei_charging

Steelseries utlovar en batteritid på mellan 16 och 20 timmar under spelande med Sensei, vilket är mindre än vad flera konkurrenter erbjuder idag. Då erbjuds dock smidigare laddning med dockningsstation och en konkurrenskraftigt låg responstid.

Riktpriset blir 159,99 euro, med en svensk prislapp på omkring 1 390 kronor inklusive moms när musen når butikshyllorna omkring månadens slut.


Relaterade artiklar

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
VilseTintinPhoo Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Phoo
Gäst
Phoo

Och nu vill vi bara har ergonomi i klass med ACE, eller min gamla desktopmus från Microsoft (som förövrigt var optisk, trådlös och hade 6månader batteri).

Tintin
Gäst
Tintin

Det var riktigt dålig batteritid, eller är det jag som har fel? Men det är väl på grund av lamporna kan jag tro. Snygg var den i alla fall och perfekt antal knappar 🙂 saftigt pris dock.

Vilse
Gäst
Vilse

Är det ingen som kollar hur mycket resurser deras drivrutin och hur mycket problem dom har med sina drivrutiner som inte tål logitec.
På min drog det 250 mb ram + 250 mb swap och va tvungen att installera om varje om start och krävde USB 3 inte okej