Roccat studios tillhör de större tillverkarna när det kommer till kringutrustning specialiserad på gaming. Efter framgången med Kone XTD släpper nu Kone XTD Optical. En optisk version av sin hyllade mus. En glad nyhet för alla som föredrar optiska möss framför lasermöss.

Om man ställer laser-versionen brevid den optiska är det egentligen inte så mycket som skiljer dom åt förutom sensorn. Musen har fortfarande 8 knappar, vilket kan kännas som lite för vissa användare. Men Roccat har vidareutvecklat Easy-Shift+, en funktion som gör att musen får det dubbla antalet programerbara funktioner. Systemet fungerar ungefär som när du trycker på shift på tangetbordet för att få tillgång till alternativa tecken. Detta gör att man kan hålla ner antalet knappar men samtidigt ha funktionaliteten av en mus fylld med betydligt fler knappar.

koneXTD2

Eftersom sensor är utbytt till en optisk så påverkar det lite av den tekniska specifikationen. Laserversionen har en dpi på 8200 medans den här optiska är begränsad på 6200 dpi. Det är dock fortfarande tillräckligt för de flesta användarna där också många gamers just föredrar en optisk sensor framför en laserbaserad modell.

koneXTD3

Resterande tekniska specfikationer ser annars snarlika ut. En 32-bitars turbo core V2 ARM-processor, 576 kilobyte minne för lagring av inställningar och macros. Kone XTD optical har även justerbar lyftkänslighet. Något som är bra för alla som lyfter musen under spelsessioner. Responstiden specificeras till 1 millisekund och Kone XTD Optical har en polling rate på 1 000 hertz samt ett viktsystem där du kan ändra musens vikt med vikter på 5, 10, 15 och 20 gram.

Riktpriset är satt till 890 kronor inklusive moms men troligtvis kommer prislappen sjunka ytterligare något när Roccat Kone XTD Optical väl dimper ner på svenska butikshyllor nästa månad.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid