Razer skräder inte med orden när man nu lanserar sitt senaste speltangentbord DeathStalker Ultimate. Med en integrerad LCD-panel – tillika touchplatta – samt företagets egenutvecklade Switchblade gränssnit väljer Razer att kalla sitt senaste alster för världens smartaste tangentbord.

Razer DeathStalker Ultimate kan ses som ett syskon till det Razer-tillverkade Star Wars: The Old Republic gaming keyboard men vi hittar också gener från företagets omtalade speldator – den bärbara Razer Blade. Bland likheterna hittar vi ett fullstort tangentbord med chiclet designade tangenter som även stödjer anti-ghosting teknik med upp till tio samtida tangenttryckningar. Bakbelysningen för tangenterna och de fem extra makroknapparna kommer i tre olika färger.

razer

Den stora nyheten och det Razer är extra stolta över är trots allt Switchblade UI. Tangentbordet har försakat den klassiska numpad-delen och ersatt denna med en stor 4,05 tums LCD-skärm som inte bara kan användas för att visa information i spel eller från applikationer i Windows. Skärmen kan även driva sina egna widgets för exempelvis facebook, twitter eller Youtube, eller med en enkel knapptryckning förvandlas till en pekskärm för den som vill använda sig av exempelvis geststyrning.

“With the Switchblade UI on the Razer DeathStalker Ultimate, we wanted to offer gamers an enriching and intuitive gaming experience built for total game control,” säger Robert “RazerGuy” Krakoff, vd på Razer USA.

Ovanför LCD-panelen sitter tio fullt programmeringsbara LED-tangenter som med en uppdateringsfrekvens på 80 hertz kan visa olika ikoner beroende på vilka funktioner man binder dem till. Detta kan styras med den tillhörande mjukvaran Razer Synapse 2.0 som även använder sig av molnbaserad lagring av dina tangentbordsprofiler, vilket gör att du aldrig behöver oroa dig för att bli av med dina personliga inställningar.

Razer har som väntat satt en rejält tilltagen prislapp på sitt välutrustade tangentbord. Motsvarande 2 500 kronor inklusive moms kommer DeathStalker Ultimate kosta när det dyker upp i butiker. För dem som klarar sig utan LCD-skärm och LED-tangenter har Razer även lanserat syskonet Razer Deathstalker med ännu okänd prislapp.


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
6 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Mezzlock
Mezzlock
11 Årtal sedan

Det var ett saftigt pris för ett tangentbord.. Såg ingenting om mekaniska brytare, för 2500kr så känns det som att det är ett måste för att tilltala, trots alla dessa ”häftiga” knappar och lcdskärmar..

Baxtex
Baxtex
11 Årtal sedan

Skulle aldrig betala så mycket för ett icke mekaniskt. Dessutom är plattan så löjligt långsam och kass upplösning så jag förstår inte vad man ska ha den till när du redan sitter vid datorn.

Som att använda en fickkniv när du har en fullutrustad verktygslåda bredvid.

Tintin
11 Årtal sedan

Jag önskar att Logitech kunde komma med ett DiNovo Edge II med bakbelysta knappar och en LCD-touch istället för pekplatta.

Det hade mer varit värt de 2500 kr än detta känns det som.

Jacob Hugosson
11 Årtal sedan

Jag blev väldigt intresserad på grund av LCD-touchskärmen, innan jag såg priset 😛

drizzit
drizzit
11 Årtal sedan

Söker ett alternativ till mitt Dinovo som börjar ge upp men… får nog vänta ett tag till ser det ut som.

Ser intressant ut men måste ner en tusenlapp i pris för att bli aktuellt för min del annars får det nog bli ett nytt dinovo.

Retur
Retur
11 Årtal sedan

Precis min smak,, förutom priset då!