Årets VR-hysteri sprider sig även utanför entusiastmarknaden för PC och mobilt, och hittar nu in i en lite udda kampanj på Mcdonalds. Under sportlovsveckan kommer nämligen svenska Mcdonalds-restauranger sälja Happy Meal vars lådor går att vika om till ett par enkla VR-glasögon.

År 2016 förväntas bli det första stora VR-året med storsläpp som Oculus Rift och HTC Vive till PC, men även i form av enklare mobila lösningar som du kombinerar med din mobiltelefon. Ett välkänt exempel är Google Cardboard, som är ett koncept för ett VR-headset i sin allra enklaste form, där du med ett par linser och ett stycke kartong kan vika ihop ett par primitiva VR-glasögon som går att använda med en app i telefonen.

I samband med sportlovsveckan drar Mcdonalds igång en kampanj med VR-tema specifikt för svenska restauranger. Istället för att fokusera på en leksak som medföljer i barnmenyn Happy Meal kommer själva lådan kunna vikas om till ett enkelt VR-headset, ”Happy Googles”, i stil med Google Cardbaord, som du kombinerar med en egen smartphone. Kedjan kommer även erbjuda ett enkelt VR-spel med skidåkningstema, kallat Slope Stars.

Precis som med Google Cardboard kan vi knappast vänta oss en lika bra VR-upplevelse som mer påkostade VR-glasögon eller dyrare VR-lösningar för telefoner, såsom Samsung Gear VR, men om inte annat är satsningen ett intressant exempel på hur VR-intresset sprider sig även utanför entusiastscenen.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
dlq84
dlq84
8 Årtal sedan

Värt att nämna är:

”Lördagen den 5 mars kommer Happy Goggles att finnas på 7 utvalda restauranger för ett exklusivt test.
Mellan Kl. 11-15 kan du uppleva Virtual Reality hos oss och skaffa dina egna Happy Goggles.
Tänk på att det finns ett begränsat antal boxar, så kom i tid.”

Källa: http://happygoggles.se/

WIRN
8 Årtal sedan

Nu får Octulus och Vive passa sig!

S0urcerr0R
S0urcerr0R
8 Årtal sedan

Jag vart lite orolig först, men någon slags linser ingår som tur är.

Undrar om det är ”one size fits all phones”?
Och spelen… Styrs dom endast med accelerometern?

Det var länge sedan jag köpte ett happy meal, men tror att många vuxna blir lite småsugna nu.