wirelessbowl

Intel blir allt mer aggressiva i sin satsning på mobilitet och en trådlös vardag. Processorjätten jobbar som bekant på teknik för att trådlöst ladda både surfplattor och datorer men Intel har även mindre produkter i sikte. Under slutet av 2014 kommer Intel lansera en “laddningsskål” som trådlöst laddar enheter som placeras i den.

Intel Smart Charging Bowl är precis vad det låter som, en skål som med en diameter på drygt 25 centimeter ska användas som laddstation för dina trådlösa enheter och tillbehör. Intel har nu avslöjat att deras laddningsskål som presenterades första gången redan i januari 2014 kommer att lanseras på marknaden innan årsskiftet.

Laddningsskålen använder sig av magnetisk resonans för sin laddningsteknik som baseras på Alliance 4 Wireless Power (A4WP) standarden. Trådlös resonansladdning är till skillnad mot induktiv laddning, som oftast används på smartphones idag, inte lika känslig för avstånd. Med resonansladdning kan man placera sin enhet mer fritt och A4WP-standarden är även kapabel att ladda flera enheter samtidigt, en viktig funktion i sammanhanget.

Intel-Smart-Wireless-Charging-Bowl-article

Intels tanke är nämligen att man som användare ska använda sin laddningsskål som en allmänn dumpningsplats för trådlösa prylar och tillbehör. Släng ner din telefon, smartwatch, headset och batteripack i skålen och de börjar automatiskt laddas – helt utan inkoppling av extra kablar.

Det är fortfarande något oklart hur och vilka enheter som kommer att stödja Intels trådlösa laddningsskål eller vad prislappen kommer att landa på.

Relaterade artiklar:

DELA

Leave a Reply

Var först med att kommentera!

Notifiera vid
avatar
wpDiscuz