Googles smarta glasögon Glass må ha attraherat en hel del entusiaster världen över, men det kommer krävas fler designsatsningar innan vanliga konsumenter kommer kunna tänka sig att använda dem. Därför har Google nu utannonserat ett samarbete med Luxittica, företaget bakom det populära Ray-Ban-varumärket.

Google Glass närmar sig i rask takt en faktisk kommersiell lansering, men Google har fortfarande en hel del arbete att göra innan de kan övertyga konsumenter att faktiskt vilja använda tekniken. En huvudburen dator med en smart display framför ena ögat har mängder med tänkbara användningsområden, men även om Google har lyckats koka ner hela produkten till ett oerhört kompakt format så kommer de flesta fortfarande ställa sig tveksamma till att ha den på sig till vardags.

split-glass-1

För att få Glass att smälta in mer har företaget sedan tidigare visat att produkten kommer gå att kombinera med linser med olika styrka för att se mer ut som ett par vanliga glasögon eller solglasögon. Samtidigt meddelade Google att samarbeten med mer välkända glasögonföretag skulle utannonseras längre fram.

Nu spikar Google att man kommer inleda ett samarbete med Luxottica, det företaget bakom välkända varumärken som Ray-Ban och Oakley. Luxottica har sedan tidigare arbetat på egna projekt med display inbyggt i glasögon av olika slag, och det är fortfarande oklart om projekten kommer slås samman eller fortsätta parallellt.

frames-thin-1

Med samarbetet vill Google erbjuda sin Glass-teknik i mer varierad design och göra konceptet mer intressant för konsumenter, och inledelsevis har Luxittica visat en uppsättning bågar ur Titanium-serien med Glass.

Det är fortfarande en bit kvar innan Google kan räkna med att få ett riktigt genomslag för Glass, men samarbeten med den här typen av välkända ansikten kommer knappast skada företagets framfart. Om konsumenter kommer vilja integrera själva tekniken och dess kvarvarande frågetecken kring integritetsfrågor i sin vardag återstår dock att se.


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid