Android 5.0 Lollipop är på ingång, men inte bara för mobiltelefoner. I och med att samma kodbas ligger till grund för Android Wear, Googles operativsystem för smarta klockor, kommer vi även där få se en hel del nyheter. Bland annat tillkommer officiellt stöd för tredjepartsurtavlor och ett bättre utomhusläge.

Nästa stora version av Android, 5.0 Lollipop, är på väg ut till mobiltelefoner, varav Nexus-modellerna och LG G3 ligger närmast till hands. Men i samband med att Android 5.0 släpps till mobiltelfoner kommer vi också få se en uppdatering till smarta klockor och annan kroppsburen elektronik som baseras på Android Wear.

Android_Wear_5.0_Lollipop_Watchface_New-640x485

Phandroid ska nu ha kommit över en del av förändringarna som tillkommer i Android Wear 5.0. En välkommen nyhet blir bland annat officiellt stöd för nya urtavlor framtagna av tredjepartsutvecklare, något som tidigare krävt en del inofficiella ”fulhack”. Det innebär att vi antagligen kommer få se betydligt fler kreativa lösningar för urtavlan på smarta klockor framöver, när ett officiellt API finns tillgängligt som underlättar arbetet.

Enligt samma källa kan vi även förvänta oss nya belysningslägen som Theater och Sunlight. Sunlight vrider upp ljusstyrkan ytterligare några steg för att göra urtavlan mer lättläslig i solljus, medan Theater sänker den något för att klockan inte ska vara bländande i mörka ljusförhållanden, exempelvis när du är på bio.

Android_Wear_5.0_Theater_mode1-640x213

Det bör även tillkomma funktioner för att enklare hålla koll på klockans lagringsutrymme, välbehövligt i takt med att fler nya applikationer finns tillgängliga till plattformen, samt dess batteritid. Större textstorlek och inverterade färger kan aktiveras för att underlätta för användare med nedsatt syn.

Däremot är det fortfarande oklart när uppdateringen faktiskt kommer lanseras och när klocktillverkarna kommer börja skicka ut den till sina enheter. En möjlig tidsram är första kvartalet 2015, men det är inte heller omöjligt att uppdateringen blir aktuell först för nästa generations klockor.

Källa: Phandroid


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid