Android Wear fick mycket strålkastarljus under Googles I/O-konferens, och nu märks det även i Google Play Store att de nya Android-baserade armbandsuren är på ingång. Operativsystemets app finns nu tillgänglig, tillsammans med en uppsättning appar som tillför funktionalitet till klockan.

Som en liten, klockanpassad version av Android så kommer vi såklart få se en del appar för Android Wear optimerade för användning direkt på handleden. Liknande appar finns till andra smarta armbandsur som Sony Smartwatch och Samsung Galaxy Gear. Inledelsevis kommer vi dock främst få se applikationer som körs på telefonen och vars syfte är att hämta information från sin respektive telefonapplikation och skicka vidare notiser till handleden.

Idag har Google öppnat en sektion för Android Wear i Play Store, där användare som förhandsbokat en Android Wear-enhet kan börja konfigurera sin telefon i förväg. Bland annat finns det Android Wear-appar för Pinterest, American Airlines, Google Maps och Hangouts, och fler bör dyka upp inom kort. Google har även släppt huvudapplikationen för Android Wear som behöver installeras på värdtelefonen.

De amerikanska kunder som förhandsbokat klockor med Android Wear från exempelvis LG eller Samsung bör börja få sina enheter under nästa vecka, men det är fortfarande lite oklart när dessa kommer släppas officiellt i Sverige. Mer information bör dock dyka upp under de kommande veckorna.

Du hittar Android Wear-apparna i Google Play Store här.

Via: GSM Arena


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid