Med sin nylanserade spelmus G502 Proteus vill Logitech markera en ny generation av spelmöss ur sin G-serie datortillbehör. Musen har en uppdaterad design med upplyst logotyp, ett justerbart viktsystem, 11 programmerbara knappar och upp till 12 000 pixlar per tum.

Logitech är världens idag största tillverkare av spelmöss, och företaget visar inga planer på att släppa den positionen. Under åren har Logitech lanserat en rad närmast ikoniska spelmöss, som MX512, G500 och G9, och nu släpps en ny påkostad medlem i familjen.

g502_1

Nykomlingen heter G502 Proteus Core, en ergonomiskt utformad mus med en gummerad yta och ett justerbart viktsystem. Genom att flytta runt vikterna på musens undersida kan inte bara vikten, utan även balansen ändras. Det finns en uppsättning lysdioder som indikerar musens upplösning, och Logitechs G-logotyp är även den upplyst i blått.

g502_2

Logitech menar att sensorn i G502 är den mest exakta sensorn på marknaden, med ett upplösningsspann mellan 200 och 12 000 pixlar per tum. Musen klarar av en acceleration på 40 G, och har en uppdateringsfrekvens på 1 000 hertz. Totalt 11 knappar kan programmeras i Logitechs mjukvara.

Musen har ett rekommenderat pris på cirka 799 kronor inklusive moms, och förväntas dyka upp i svenska butiker i början av maj. Den kan för närvarande förbeställas, både hos svenska återförsäljare och direkt hos Logitech.


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid