Vi fick först stifta bekantskap med Cherrys nya programmeringsbara RGB-brytare under CES i januari, då i form av en tidig prototyp. Nu är dock de faktiska produkterna här, och vi hälsar på hos Corsair under Computex i Taipei för att kika på nya K70 och K95 RGB.

För de som inte tidigare läst om Cherry RGB och deras samarbete med Corsair så lyder historien som följande: Tidigare mekaniska Cherry-brytare har levererats med en färdig plats för en standard-diod, och kan därmed belysas i en färg per tangent. De nya Cherry RGB-brytarna använder sig istället av en modernare ytmonterad diod, mer specifikt en RGB-diod som kan lysa i över 16 miljoner olika färger, och programmeras individuellt för varje tangent. Corsair var snabba med att säkra ett samarbete med Cherry om ensamrätt på de nya brytarna under hela 2014.

Tangentbordet vi fick se i Las Vegas under CES var i ett väldigt tidigt stadium, med en hel del skavanker. De modeller vi får se nu på Computex är dock de färdiga varianterna, som baseras på tidigare K70 och K95. Faktum är att modellerna ska vara identiska originalen förutom just brytarvalet, och de kommer därför heta just K70 RGB respektive K95 RGB. Den största skillnaden mellan modellerna är att K95 har tre rader med makrotangenter på vänstersidan, inbyggt minne för profillagring samt ett fullstort handlovsstöd.

I sidan om de nya RGB-belysta tangentborden visar Corsair även upp en ny variant av datormusen M65, med samma programmeringsbara RGB-dioder inbyggda.

K70 och K95 RGB kommer inledelsevis finnas med Cherry RGB Red-brytare, men modeller med blå eller bruna brytare ska dyka upp i augusti. Priset blir märkbart högre än för originalen – räkna med att ge ut 169,99 dollar eller cirka 1 500 kronor för K70, och 189,99 eller cirka 1 600 kronor för K95.


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid