På 3DVelocity har man publicerat en intervju med grafikkortstillverkaren ATI, något man ser lite titt som tätt tycker nog de flesta. Men här har man använt ett mer avslappnat upplägg för intervjun och ställer en mängd frågor med vitt skilda inriktningar, varav några är mycket intressanta. 


Richard Huddy, som ansvarar för relationer och samarbete med speltillverkare i Europa har försökt svara på 3DVelocitys frågor och gör det ofta mycket väl.
Bland annat frågar man sig varför inte cache-minne (embedded memory) är en vanlig företeelse på grafikkort, något som är livsviktigt på t.ex. processorer.


”I felt sure that by now we’d be seeing graphics chips with at least small amounts of embedded memory onboard. What are the reasons this technology hasn’t been implemented? And do you think it has a place in future parts?”


Vad som ligger bakom detta går att läsa i intervjun men vi kan ge en vink om att det är något som borde finnas i plånboken men oftast lyser med sin frånvaro.
I övrigt en klart läsvärd intervju som tar upp ett antal intressanta frågeställningar utan att trassla in sig i allt för tekniska termer.
Hela intervjun hittas här.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid