Apple har ännu inte bakat in pekteknik på sina bärbara datorer i MacBook-familjen men nu har företaget Modbook Inc. lanserat en pekvänlig modell av MacBook Pro som med namnet Modbook Pro i själva verket är en bastant surfplatta med OS X Mountain Lion under den 13,3 tum stora pekskärmen.

Modbook Pro är med andra ord en MacBook Pro sett till skärmstorlek och operativsystem. Men Modbook har bakat in komponenterna i en surfplatta istället för en bärbar dator. Komponenterna som för övrigt verkar vara av hög rang omfattar flera olika alternativ där vi bland annat ser energisnåla Intel Ivy Bridge-processorer från Core i5 och i7 familjerna samt maximalt 16 gigabyte internminne och en 480 gigabytes SSD-enhet.

Den 13,3 tum stora skärmen kommer med en Wacom Pen tablet digitizer och kan alltså användas både med fingrarna och en digital penna för anteckningar och ritningar. Skärmens upplösning är på 1 280 x 800 pixlar och använder sig av LED-bakbelysning.

mbpa-down

Surfplattan är med sin stora skärm och kraftfulla komponenter ingen lättviktare, sitt aluminiumskal till trots. Modbook Pro väger 2,51 kilogram och har en profil poå 23,7 millimeter. Lika saftigt som surfplattans vikt är prislappen som börjar på 3 499 dollar för instegsmodellen med en 2,5 gigahertz Core i5 processor, 8 gigabyte interminne och 180 gigabyte SSD. En prislapp som med svenska skatter och moms troligtvis landar på drygt 30 000 kronor.

Väljer man att utöka med en snabbare Core i7 processor på 2,9 gigahertz, 16 gigabyte internminne och 480 gigabyte SSD ökar prislappen till 4 800 dollar eller motsvarande en bra bit över 40 000 svenska kronor. Modbook Pro kan även köpas med förinstallerad version av Windows 7 Professional i en Boot Camp-konfiguration med senaste versionen av Mac OS X Mountain Lion.

Källa: Modbook


Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Marquzz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marquzz
Medlem
Marquzz

Oj, det var en rejält tilltagen prislapp om man ser till hårdvaran. Men de är ju ensamma om produkten och då kan man väl ta ut lite mer.

Medlem
Json_81

Tittade på hemsidan och det verkar som de plockat isär en MBP och satt in delarna i denna?

De som byggde och sålde hackintosh blev ju stoppade, gissar att även dessa får apples jurister på sig?

Medlem
Valentin Bockarovski

[quote name=”Json_81″]Tittade på hemsidan och det verkar som de plockat isär en MBP och satt in delarna i denna?

De som byggde och sålde hackintosh blev ju stoppade, gissar att även dessa får apples jurister på sig?[/quote]

Fast om den nu är en ombyggd MBP så borde det inte vara ett hinder.