Efter 2012 års dundersuccé introducerar i dag Pebble sin första stora uppdatering av sin smarta klocka för Ios och Android. Pebble Time introduceras som en ny smart klocka med inbyggt stöd för röststyrning och en e-papperskärm i färg. Som vanligt sker lansering genom gräsrotsfinansiering på Kickstarter.

Den 19 maj 2012 stod det klart att Pebble skulle få finansiering för att tillverka en smart armbandsklocka som kunde leverera notiser från både Android- och Ios-produkter. Ett år senare lanserades produkten och blev snabbt marknadens mest populära smarta klocka. Nu har Pebble sålt fler än en miljon exemplar och är redo för nästa stora lansering.

Pebble Time är en smart klocka som har samma grundfunktionalitet som de populära syskonen men som använder en ny version av Pebbles operativsystem som bland annat har stöd för färg och en ny kronologisk visning av information. Operativsystemet har stöd för färg eftersom Pebble Time blir en av de första smarta klockorna ut på marknaden med en e-papperskärm i färg. Likt den första Pebble-klockan navigeras operativsystemet med ett par fysiska knappar som sitter på klockans högra sida. Pebble Time har dock också en inbyggd mikrofon som kan användas för att svara på meddelanden eller notiser. Trots många nya funktioner och en design som sägs vara 20 procent tunnare än föregångaren, påstår Pebble att klockans skärm kan användas i upp till sju dagar.

Pebble_Time2

Pebble Time har en ram byggd av rostfrittstål och använder Corning Gorilla Glass för att skydda sin skärm. Klockans band är av klassisk 22 millimeterdesign och sägs vara lätt att byta ut. Time blir också Pebbles första klocka att erbjuda en speciell tillbehörsport som kan användas av armband med inbyggda sensorer. Porten är öppen för vem som helst att använda, vilket betyder att det finns stor potential för en ny marknad av speciella armband för Pebble från tredjepartstillverkare.

Pebble_Time3

Pebble Time finns tillgänglig för förbeställning från Kickstarter med start i dag för 160 dollar. Lansering sker i maj då klockans pris kommer höjas till 200 dollar.

Källa: Kickstarter

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
MASSSWEDE Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Magnus
Medlem
Magnus

Ser tyvärr ut som en leksaksklocka. Likt de man får när man stoppar i en 10:a och vrider runt ett vred.