Summering och omdöme

Pebble och Pebble Steel bidrar båda två med en frisk vind av omväxling i Wearables-guiden med sitt lite annorlunda upplägg. Den lågupplösta och lite tråkiga skärmen på båda modellerna har sina begränsingar och plastvarianten är definitivt inte designad för att vara ögongodis. Men samtidigt är det ett bra exempel på funktion framför form, och skärmen åsido är Pebble Steel en av de i vårt tycka klart läckraste och stiligaste modellerna vi testat hittills – en smart klocka som passar både till vardags, hemma eller rent av till kostymen.

Den här typen av smarta klockor är inte för alla, men klockornas goda försäljning antyder starkt att en efterfrågan finns på klockor som inte anstränger sig för mycket för snygg grafik eller mängder med beräkningskraft. Den klockrena batteritiden är något Pebble kan vifta stolt med, och av de andra deltagarna i Wearables-guiden matchas de på den punkten endast av Fitbits träningstillbehör. Vill du ha en regelrätt smart klocka utan att ladda flera gånger i veckan så spelar Pebble och Pebble Steel i sin egen liga.

Pebble

Pebble_award

”Pebble har inte vassast skärm, häftigast appar eller mest premiuminriktad design, men erbjuder istället en enkel och stabil plattform för det många är ute efter hos en smart klocka. Batteritiden är i toppklass, med en veckas aktiv användning, och skärmen är lättläst även i starkt solljus. Den enkla skärmen och vibratorn duger bra för att läsa SMS, se vem som ringer, styra musiken på telefonen och få påminnelser, vilket i många fall anses vara ribban för vad en modern smart klocka ska göra för att vara användbar. Designen kan anses se en aning leksaksaktig ut, men för en tusenlapp är det synd att klaga – det här är en riktigt prisvärd smart klocka för dig som nöjer dig med någonting lite enklare.” – Svenska Wearables-guiden 2015-04-21

Lägstapris på Prisjakt.se:

Pebble Steel

Pebble_steel_award

”Pebbles premiumklocka har den i skrivande stund bästa kvalitetskänslan av alla klockor i guiden – den är stilrent och sobert designad och leverera vettig funktionalitet utan att dra till sig allt för mycket uppmärksamhet. Mjukvaran och skärmen är båda avskalade och en aning tråkiga, men det finns en del nyttiga appar att välja bland och en hel del urtavlor. Är du inte ute efter en regelrätt handledsdator i stil med Android- eller Android Wear-klockor så är Pebble Steel en riktigt vass plattform för notiser och hemautomation, även om prislappen är lite väl saftig.” – Svenska Wearables-guiden 2015-04-21

Lägstapris på Prisjakt.se:

Uppdateringar och utmärkelser i Svenska Wearables-guiden

https://www.nordichardware.se/images/sitegraphics/fullimages/fullimages/fullimages/fullimages/smartwatch_guiden.pngDet står relativt stilla på marknaden för kroppsburen elektronik i väntan på att de nya enheterna som visats upp under våren ska hitta ut i butik. På Android Wear-sidan väntar vi fortfarande spänt på LG G Watch Urbane och Huawei Watch och medan Apples klocka har blivit tillgänglig för köp har inga enheter levererats ännu och försäljningen har ännu inte spridit sig till Sverige. Även Pebbles nya klockor ur Time-serien ligger ytterligare några månader bort. Vi får helt enkelt invänta kommande lanseringar med spänning och under tiden ta oss igenom det riktigt breda sortiment som lanserats 2014 och under årets första månader.

Både Pebble och Pebble Steel knycker varsin utmärkelse, men de gör det utan att rubba på de klockor som finns med i guiden sedan tidigare i och med att de helt enkelt tilltalar en lite annorlunda målgrupp. Fler klockor som kommer stångas mer direkt med våra tidigare modeller är dock på ingång, så håll utkik i guiden efter tillskott framöver.

Innehåll

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

Själv har jag den svarta pebble steel med metallarmband (följer med och ser bättre ut än läder enl mig).
[imgcomment image[/img]
Jag gillar den mycket. Har en trevlig 80-tals-retro-look.
Trist att de kommande pebbles ser ut som leksaker