Vad som började som ett Kickstarterprojekt har blivit en av världens populäraste smarta klockor, som skippar högupplösta skärmar till förmån för simlicitet och batteritid. Pebble och Pebble Steel har hittat in i testlabbet och tampas i Svenska Wearables-guiden!

Det här är en sammanfattande artikel från Svenska Wearables-guiden – i vår fullstora artikel kan du hitta våra fullständiga omdömen, genomgångar av konkurrenter och annan nyttig information i din jakt på smarta klockor och armband.

Det finns flera olika mantran om vad en smart klocka ska fylla för funktion och hur funktionaliteten ska implementeras. Vissa vill ha en klocka som gör allt och lite till, fullpackad med alla tänkbara sensorer och en läcker skärm för att telefonen ska kunna lämnas i jackan eller väskan (eller hemma) tills dess att den verkligen behövs. Andra vill främst kunna läsa av tiden, men kunna samla in data från sensorerna för användning till träning eller andra sysslor. Men det finns även de som vill ha ett lite mer balanserat mellanting, en enkel klocka som inte behöver vara kraftfull eller ha knivskarp skärm, men som fokuserar på enkel använding, lång batteritid och att förmedla den viktigaste informationen från telefonen till din handled.

pebbles2

Pebble faller inom den sistnämnda kategorin, en lite enklare klocka som är tänkt att smälta in i din vardag så smidigt som möjligt och, framför allt, inte behöva laddas var eller varannan dag. Det är också en klocka som var med och på allvar blåste nytt liv i marknaden för smarta klockor – de fanns innan Pebble, men Pebble var med och satte kategorin på kartan för den breda massan. Klockan är dessutom ett av de mest lyckade gräsrotsfinansierade projekten någonsin, med över 10 miljoner dollar insamlade under en knapp månad på Kickstarter.

Det är ingen dålig meritlista, så därför är det hög tid för både Pebble och dess lite mer påkostade syskon, Pebble Steel, att ta plats i Svenska Wearables-guiden. Det här är två av de populäraste smarta klockorna på marknaden idag, så låt oss se hur de står sig mot armadan med Android-, Android Wear- och Tizen-baserade enheter.

Innehåll

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

Själv har jag den svarta pebble steel med metallarmband (följer med och ser bättre ut än läder enl mig).
[imgcomment image[/img]
Jag gillar den mycket. Har en trevlig 80-tals-retro-look.
Trist att de kommande pebbles ser ut som leksaker