Small preview image

PCI Express har på ganska kort tid fått en stark plats på PC-marknaden och mest känner vi igen den från det nya grafikkortsgränssnittet, PCIe x16. PCI-SIG som ansvarar för PCI Express gränssnittet har dock betydligt större planer än så och det faktum att gränssnittet överlag är en bra teknik för att överföra data snabbt och säkert ger ett betydligt bredare användningsområde. PCI-SIG har nu presenterat en ny specifikation för sitt gränssnitt som handlar om ett extern kablage som gör det möjligt att binda samman system, inte bara direkt på kretskort, utan även externt med hjälp av kablar.



PCI Express External Cabling 1.0 heter den nya specifikationen som genom kablar ska kunna hantera kanaler på x1, x4, x8 och x16 bredd. Bland användningsområdena ser vi möjlighet till externa grafikprocessorer men det är långt ifrån det enda.


 “This specification helps the industry create new products that will take PCIe technology out of the box – enabling PCIe solutions for IO expansion drawers, external graphics processors, tethered mobile docking, communications equipment and embedded applications,”

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid