Small preview image

Efter att datorbranschen återigen fått vind i seglen efter den ekonomiska krisen har datorförsäljningen ökat och det för alla inblandade parter. När försäljningssiffrorna för fjärde kvartalet 2009 nu spikats står det klart att den globala PC-försäljningen ökat med runt 15 procent, beroende på vilken undersökning man vill förlita sig på. Både IDC och Gartner som nu publicerat sammanställningar av PC-marknaden har även Acer som världens näst största tillverkare, före Dell på en tredjeplats men efter HP som ligger i täten.



De tre tillverkare som ökat sin försäljning mest jämfört med fjärde kvartalet 2008 är just HP med 45.1% följt av Acer och Lenovo på dryga 40%. Dell har sett betydligt sämre uppgång med en försäljningsökning av drygt 5%.


Det ska bli spännande att se marknaden kommer att utvecklas under 2010 där vi med största sannolikhet kommer att få se en ny art breda ut sig. 2010 verkar onekligen vara året för tablet PC och här har bland annat marknadsledaren HP varit flitiga med flera kommande modeller.



Källa: Appleinsider

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid