Microsoft ska enligt välkända windows-reportern Paul Thurrot skjutit något på sitt tillkännagivande av nästa generations Xbox. Spelkonsolen ska enligt Thurrot presenteras på ett event den 21 maj och väntas få en ganska rejält tilltagen prislapp på runt 500 dollar.

Paul Thurrot har under många år drivit teknikbloggen winsupersite och har ofta varit tidig med information om produkter under utveckling hos mjukvarujätten Microsoft. I en videoinspelad podcast har Thurrot nu sagt att Microsoft flyttat sitt planerade tillkännagivande av nästa generations Xbox till den 21 maj, från tidigare planerade 24 april.

Spelkonsolen som utvecklas under namnet Durango kommer troligtvis att börja säljas under fjärde kvartalet och ska enligt Thurrot få en ganska väl tilltagen prislapp.

”Durango is going to be expensive; $500, $300 with a subscription – that kind of thing.”

Detta skulle motsvara en basprislapp på över 4 000 kronor med svensk moms och andra prispåslag. Priset kan jämföras med de 399,99 USD som var riktpriset för Xbox 360 när konsolen lanserades i november 2005. Samtidigt som lanseringen av nya Xbox ska Microsoft rulla ut en ny budgetmodell av Xbox 360 med en prislapp på 99 dollar.

Paul Thurrot kommenterade även de rykten som talat om ett krav på tillgänglig uppkoppling för att använda Microsofts nästa spelkonsol. Uppgifter han bekräftade funnits i tidiga informationsblad han sett om konsolen, men som det funnits mycket lite information kring och att det därför är svårt att säga exakt hur detta upplägg skulle se ut. Samtidigt som det är något Microsoft kan ändrat på i senare versioner av konsolen.

Sist men inte minst verkar Thurrot i det stora hela positivt inställd till Xbox Durango, även om han poängterar att det är alldeles för tidigt att dra några större växlar kring konsolens framtid. Förhoppningsvis dröjer det inte mycket mer än en månad förrän vi har mer handfast information att ta på åtminstone. De senaste ryktena talar om en PC-inspirerad hårdvara med komponenter från AMD och en mjukvara med sitt ursprung i Windows 8.

Relaterade artiklar:


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid