Small preview image

Patriot följer trenden och lanserar ett nytt extremt DDR3-kit. Viper seriens 2GB DDR3 1800MHz low latency kit arbetar i 1800MHz och med 8-8-8-20 minneslatenser. Minnesmoduler använder sig av Patriots patenterade Viper Heat Shields med integrerad ACC (Aluminium Copper Composite) teknik, vilket borde hålla svala och i stabila. Modulerna är XMP-kompatibla och är speciellt tänkta för Intels P35, X38 och X48 moderkort. Precis som väntat har Patriot fått gå över standardspänningen för att hålla de aggressiva specifikationerna, man har ökat spänningen från 1.5V upp till 1.9V.



Vi är inte helt säker på vilka kretsar som finns under heatspreaderna men vi skulle gissa på Microns D9GTR-chip, men det är bara en kvalificerad gissning.



Modulerna ska vara tillgängliga från idag och kostnaden ska ligga på runt 3500 kronor. Om man har i åtanke att långsammare moduler kunde kosta nästan det dubbla för inte allt för länge sedan kan man se att priserna för DDR3 sjunkit ordentligt sedan dess introducering. 3500 kronor för riktiga entusiastminne är inte speciellt mycket även om det fortfarande är en ganska ordentlig investering för de flesta.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid