Under de kommande månaderna kommer vi få se allt mer av den nya, vändbara USB-C-kontakten som i längden förväntas bli den nya standardkontakten för USB-enheter. Nu offentliggör välkända Patriot att de snart kommer lansera ett ultrakompakt USB-minne med stöd för den nya kontakttypen.

När USB-C väl är implementerad på bred front kommer dels slippa bekymra oss om våra kablar är på rätt håll och dels få plats med fler portar på samma yta, och redan nu ser vi flera tillverkare sakta men säkert anamma den nya kontakten. Surfplattor, datorer och telefoner med USB-C har börjat hitta ut på marknaden, och nu även allt fler tillbehör.

Patriot har avtäckt ett nytt kompakt USB-minne som kommer finnas med 32 eller 64 gigabyte lagringsutrymme. I ena änden ser det ut som ett vanligt kompakt USB-minne med USB-A, men i andra änden sitter en liten USB-C. Tanken är att minnet ska underlätta övergångsperioden till USB-C med sin bakåtkompatibilitet, samtidigt som det fortfarande är kompakt för att vara ett USB-minne överlag.

Minnet förväntas nå butiker i juni månad, men prislappen är fortfarande okänd.

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid