En ny patentansökan visar på att en kommande produkt från Nintendo kan komma att bli smartphone-skal som förvandlar telefon till ett Game Boy.

En ny patentansökan i USA kan tyda på att Nintendo håller ett fast grepp om nostalgi-trenden. Inte nog med att företaget lanserat sina klassiska spelkonsoler NES och SNES i miniformat, det nya patentet pekar mot att Game Boy även kan göra en comeback.

Mer specifikt rör det sig om ett mobilskal som även ska extraknäcka som handkontroll för Game Boy-spel som kan spelas på en smartphone. Mobilskalet som Nintendo sökt patent för inkluderar samma A, B, Start och Select-knappar som finns hos hos den handhållna konsolen från 1989.

Mobilskalet blir någorlunda heltäckande. Däremot finns det en öppning i samma storlek som originalkonsolens skärm av förklarliga skäl. Även ett styrkors finns att se i patentansökans bilder på den produkt som Nintendo försöker på patent på. Kontrollerna skulle skötas genom ett ledande material mellan de fysiska knapparna på skalet och telefonens touch-skärm.

 

Bilderna visar även att Nintendo valt att skära ut en del av skalet för att se till att telefonernas högtalare och frontkameror fortfarande går att använda med skalet stängt. Game Boy-delen av skalet täcker inte heller telefonernas sidor, något som skulle blockera till exempel volymknappar eller headset-portar.

Huruvida detta kommer att bli en faktisk produkt i slutändan återstår att se. Liknande patent dök upp innan företaget avtäckte sina miniversioner av konsolerna NES och SNES. Även ett patent som tros tyda på en kommande miniversion av konsolen Nintendo 64 finns registrerat, dock har ingenting konkret sagts om någon sådan lansering.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid