När Microsoft uppdaterade sina villkor för Microsoft Services förra veckan var det många som reagerade på faktumet att Microsoft kan inaktivera piratkopierade spel. Nu visar det sig att villkoren troligen inte gäller för Windows 10 på det sätt som många tidigare trott. Villkoren gäller endast för Microsofts tjänster, så som Windows Store och Xbox Live.

Det var under förra veckan som Microsoft uppdaterade villkoren i vad som kallas Microsoft Services Agreement. I villkoren stod bland annat följande:

“Sometimes you’ll need software updates to keep using the Services. We may automatically check your version of the software and download software updates or configuration changes, including those that prevent you from accessing the Services, playing counterfeit games, or using unauthorized hardware peripheral devices.”

Utdraget tolkades av flera, inklusive av oss på Nordichardware, som att det bland annat gällde för Windows 10, som tidigare beskrivits av Microsoft som ”Windows as a Service”. Om stycket ovan skulle gälla för Windwos 10 skulle det betyda att Microsoft har möjlighet att automatiskt uppdatera en dators mjukvara för att hindra användare från att exempelvis spela piratkopierade spel.

Inte som vi tidigare trott

Efter närmare granskning har vi och flera andra kommit fram till att Windows 10 som operativsystem inte förlitar sig på Microsoft Services Agreement utan på Microsoft Software License Terms, som inte inkluderar stycket ovanför. Detta förtydligas extra av Microsoft Services Agreement som listar alla tjänster som inkluderas av vilkoren. Här finns inget spår av Windows 10. Stycket om piratkopierad mjukvara gäller alltså bara för tjänster så som Xbox Live och Windows Store. Tanken är med andra ord att Microsoft ska kunna skicka ut automatiska uppdateringar och kontrollera mjukvara som distribuerats via företagets app/spelbutiker – inte att företaget ska stoppa Windows 10-användare från att exempelvis spela piratkopierade spel som de laddat ner från nätet.

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Tack för denna nyhet! Jag har blivit ganska anti-Win10 för att i mitt tycke så är Win7 en mer ren miljö som är mer lättbegriplig och lättöverskådlig i sitt GUI (trots att jag använt W10 i drygt 6 mån och borde vant mej). plus att W10 tenderar att krascha likt en Alphaversion (på mina olika laptops) och webbläsaren Edge buggar loss ordentligt på flera olika sätt. Med det sagt är det lätt att jag själv och många andra urartar i sin kritik mot detta nya OS när kontroversiella aspekter uppdagar sej, och då är det VÄLDIGT bra med såna här… Läs hela »